بررسی ادراک دانشجویان علوم تربیتی دانشگاه بیرجند از میزان رعایت عدالت در اجرای برنامه درسی
کد مقاله : 1080-ICSA-FULL
نویسندگان
خیرالنساء رمضان زاده *
استادیار گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
چکیده مقاله
مقدمه: اجرای برنامه درسی یک جنبه حیاتی آموزش است و تضمین عدالت در این فرآیند برای ارتقای انصاف، برابری و فراگیری در محیط های آموزشی ضروری است. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت عدالت در اجرای برنامه درسی از دیدگاه دانشجویان رشته علوم تربیتی دانشگاه بیرجند انجام گردید.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- مقطعی و تحلیلی که در سال 1402 و با روش نمونه گیری ساده انجام شد. در مجموع 80 نفر از دانشجویان رشته علوم تربیتی دانشگاه بیرجند حاضر به همکاری شدند. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه که پایایی و روایی آن مورد تایید بود, جمع آوری گردید. سپس داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
نتایج: میانگین نمره عدالت رویه ای در اجرای برنامه درسی83/.± 28/3 ، عدالت توزیعی 49/.±10/ 3 و عدالت تعاملی 66/0±16/3 بود. میانگین علاقه به تحصیل در رشته علوم تربیتی در دانشجویان 85/.± 1/4 بود. یافته‌ها نشان داد که رابطه معناداری بین عدالت توزیعی و میزان علاقه به رشته تحصیلی وجود دارد(P=0/007 )
نتیجه گیری: یافته های پژوهش حاضر نشان داد که استادان به عنوان مجری برنامه درسی در آموزش عالی باید عدالت در ارزیابی و نمره دهی، عدالت در تعامل بین دانشجویان با جنسیت و فرهنگ و استعداد و توانایی متفاوت بیشتر رعایت نمایند. به علاه لازم است عدالت در اجرای برنامه درسی در دسترسی به فضا و مکان و تکنولوژی آموزشی نیر برقرار گردد.
کلیدواژه ها
اجرای برنامه درسی، عدالت، آموزش عالی، دانشجویان ، عدالت رویه ای، عدالت توزیعی، عدالت تعاملی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر